24 de desembre del 2009

Cibernàrium.

Dilluns dia 16, en la setmana extraordinària, vam anar a una conferència sobre el cibernàrium i la web 2.0.Primerament ens van passar una enquesta orientativa sobre diversos programes per saber quins coneixiem i quins no. La majoria de persones no coneixia ni les 3/4 parts dels programes de l'enquesta. Alguns dels programes eren ,Wikipedia ,google ,iGoogle, MySpace,Twitter, YouTube , Aprobbo, Delicious, Google Chrome, Audicity,Facebook, , Google Earth, vozMe,Remember The Milk etc...
Seguidament ens van donar uns folletons amb la informació sobre el cibernàrium. Les activitats que fan són, inicia't en internet, créixer en internet i itineraris de formació, com molt bé podem trobar a la pàgina web per tal d' iniciar a totes les persones a les noves tecnologies, estar al dia de les últimes solucions tecnològiques i aprendre a utilitzar les eines d'Internet per millorar el teu perfil professional.
Un multiespai de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona) amb més de 1000 m2 d'instal.lacions d'accés lliure i obert a tothom on trobaràs un ampli programa d'activitats gratuïtes de formació adaptada a les teves necessitats.

Des de la iniciació bàsica a Internet fins a les aplicacions professionals de les noves tecnologies: activitats diferents pensades per a les persones en edat laboral:

• De curta durada: d'entre 1 i 4 hores.
• Flexibles: es repeteixen en diversos dies i hores (matí i tarda).
• Actualitzades: trimestralment s'incorporen noves activitats.
• Integrades: s'organitzen en forma de recorreguts temàtics.
• A la carta: apunta't només a les activitats que t'interessin o fes un recorregut ordenadament.

L'activitat incicia't tracta sobre càpsules de curta durada (1 hora) en les quals s'inicia als participants en el món d'Internet i se'ls presenta les seves principals eines i serveis: navegadors, cercadors, correu electrònic, portals de recerca d'ocupació, entre uns altres

Els Itineraris per grup són activitats que combinen formació pràctica en l'aula i dinàmiques pedagògiques en les sales de Navegació, especialment adequades a les necessitats específiques de perfils concrets (estudiants de secundària, persones aturades, persones amb algun tipus de risc d'exclusió, emprenedors, etc) i dissenyades per a proporcionar determinades competències en l'ús d'Internet. Els Itineraris tenen una durada aproximada de 4 hores.


Cibernàrium disposa d'espais per tal que puguis navegar per Internet, tan si vens amb el teu portàtil com si vols fer servir algun dels ordinadors que tenim a disposició. A les sales de navegació hi ha una persona que et podrà orientar en la teva navegació.

Aquí us deixu la pàgina web per tal que pugueu consultar l'informació, ja que varia cada mes.

http://www.cibernarium.cat/cibernarium/cat/index.jsp

Després de tota l'informació sobre el cibernàrium ens van explicar concretament una mica que era la web 2.0, que era com la web 1.0 però més modernitzada, que s'actulitza constantmet.
Aquí us deixu un video que ho explica.

http://www.youtube.com/watch?v=6gmP4nk0EOE

Finalment, per acabar la conferència vam plantejar un debat sobre com ha de ser el professor del futur, i la conclusió va ser que és important que els professors tinguin coneixemetns sobre l'informàtica, ja que el món canvia i cada cop s'utilitzen més les noves tecnologies i per tant aquestes, també afectaràn en l'àmbit educatiu.


En la meva opinió , penso, que el tema de la conferència era interessant, ja que avui en dia, le snoves tecnologies són molt importants, i en un futur, per a ensenyar, les haurem de fer servir, però crec que l'explicació va ser una mica monòtona, els micròfons fallaven i segons quines parts no quedaven massa clares.
Em va sorprendre el fet que més de la meitat de persones que hi havia a la conferència no coneguessin la majoria de programes que en van passar en l'enquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada