12 de novembre del 2009

Com parla bé en públic.

A classe de comunicació oral, escrita i digital ens an fet llegir el llibre" Com parlar bé en públic", amb l'objectiu d'agafar les característiques principals del llibre per tal de poder aplicar-les en les activitats que farem pròximament i més que re, en el nostre futur com a mestres.

Aquest llibre de Joana Rubio i Francesc Puigpelat ens explica la importància de la comunicació oral, del llenguatge oral, del llenguatge corporal i tot tipus de mitjans per a complementar un discurs a part d’això ens ensenya tècniques específiques de com parla bé en públic, de com relacionar-nos amb el demés, de com elaborar un discurs, com ens hem d’expressar davant el públic, com controlar els nervis i ens comenta els tipus de discursos. Totes aquestes tècniques ens seran útils per poder comunicar-nos amb els alumnes ja que el nostre dia a dia serà un constant discurs i per tant aquest llibre ens dóna un informació mol vàlida per al nostre futur.


En conclusió, un bon orador s’ha de preparar un discurs amb una sèrie de pautes prèvies per tal de poder explicar-ho amb naturalitat i confiança davant d’un públic.



L’orador ha de dominar el llenguatge oral, com la claredat del discurs, la precisió, les figures retòriques, la llengua... ha d’utilitzar el llenguatge corporal, per tal que el públic presti atenció, com la gesticulació, la mirada, la posició del cos... ha de tenir una actitud positiva, com també donar molta importància a fer pauses, vocalitzar,als canvis de tons de veu, a d’evitar llegir, és a dir, ho ha d’explicar d’una manera espontània.
L’orador pot a acompanyar els discurs amb mitjan audiovisuals com gràfics, exemples, powerpoint..., per tal de fer-ho més amè i facilitar al públic la informació sobre el discurs.



Personalment m'ha sembla un llibre bastant instructiu, no és la serie de llibres que estem acostumats a llegir, ja que fins ara haviem llegit més noveles d'aventures, terror, amor..., però tot ai axí crec que ens un llibre que ens ajudara en les exposicions orals, en els treballs, i sobretot en asolir el nostre objectiu, ser mestres, en ajudarà a poder parlar davant d'una classe amb senzillesa, claretat ,seguretat, sense por o nervis...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada