9 de novembre del 2009

El llenguatge i les llengues

A classe de comunicació oral, escrita i digital, vam parlar sobre les llengües i el llenguatge i aquí us deixu alguns conceptes sobre la llengüa i el llenguatge extrets d'un article que ens van donar a classe.



El llenguatge i les llengües

El llenguatge és més que un instrument de comunicació. Serveix per a transmeten informació. És pot transmeten a partir de la llengua o bé mitjançant signes, és a dir, el llenguatge humà està constituït per una combinació de senyals i combinacions d’aquestes organitzades, que es transmeten d’un emissor a un receptor.

Elements per una definició de llenguatge

Tot ésser humà es comunica a través d’una llengua. El llenguatge és un mitjà d’expressió i comunicació entre les persones.
Amb una llengua organitzem el món, és a dir, els ésser humans son capaços de reduir les coses, el objectes, el món que en envolta en paraules, en el llenguatge per tal de facilitar la comunicació entre les persones.
El llenguatge és un element bàsic per a formar el pensament. Necessitem el pensament per a raonar i dur a terme el llenguatge, és a dir, poder comunicar-nos.
El llenguatge és indispensable per a suport de la memòria, ja sigui individual o col·lectiva, ja que moltes experiències que tenim a la memòria les expliquem a unes altres persones, de manera que questes les comparteixen amb nosaltres.
El llenguatge no serveix només per a comunicar-nos amb altres éssers humans, sinó que ens permet el diàleg amb nosaltres mateixos, és a dir, l’autoexpressió.

Definició de llenguatge


En conclusió el llenguatge és el mitjà de comunicació més extens, ens permet les relacions entre persones, podem ordenar les experiències del nostre entorn individuals, és el suport de la memòria i el coneixement i finalment ens permet dialogar amb nosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada