24 de desembre del 2009

Cibernàrium.

Dilluns dia 16, en la setmana extraordinària, vam anar a una conferència sobre el cibernàrium i la web 2.0.Primerament ens van passar una enquesta orientativa sobre diversos programes per saber quins coneixiem i quins no. La majoria de persones no coneixia ni les 3/4 parts dels programes de l'enquesta. Alguns dels programes eren ,Wikipedia ,google ,iGoogle, MySpace,Twitter, YouTube , Aprobbo, Delicious, Google Chrome, Audicity,Facebook, , Google Earth, vozMe,Remember The Milk etc...
Seguidament ens van donar uns folletons amb la informació sobre el cibernàrium. Les activitats que fan són, inicia't en internet, créixer en internet i itineraris de formació, com molt bé podem trobar a la pàgina web per tal d' iniciar a totes les persones a les noves tecnologies, estar al dia de les últimes solucions tecnològiques i aprendre a utilitzar les eines d'Internet per millorar el teu perfil professional.
Un multiespai de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona) amb més de 1000 m2 d'instal.lacions d'accés lliure i obert a tothom on trobaràs un ampli programa d'activitats gratuïtes de formació adaptada a les teves necessitats.

Des de la iniciació bàsica a Internet fins a les aplicacions professionals de les noves tecnologies: activitats diferents pensades per a les persones en edat laboral:

• De curta durada: d'entre 1 i 4 hores.
• Flexibles: es repeteixen en diversos dies i hores (matí i tarda).
• Actualitzades: trimestralment s'incorporen noves activitats.
• Integrades: s'organitzen en forma de recorreguts temàtics.
• A la carta: apunta't només a les activitats que t'interessin o fes un recorregut ordenadament.

L'activitat incicia't tracta sobre càpsules de curta durada (1 hora) en les quals s'inicia als participants en el món d'Internet i se'ls presenta les seves principals eines i serveis: navegadors, cercadors, correu electrònic, portals de recerca d'ocupació, entre uns altres

Els Itineraris per grup són activitats que combinen formació pràctica en l'aula i dinàmiques pedagògiques en les sales de Navegació, especialment adequades a les necessitats específiques de perfils concrets (estudiants de secundària, persones aturades, persones amb algun tipus de risc d'exclusió, emprenedors, etc) i dissenyades per a proporcionar determinades competències en l'ús d'Internet. Els Itineraris tenen una durada aproximada de 4 hores.


Cibernàrium disposa d'espais per tal que puguis navegar per Internet, tan si vens amb el teu portàtil com si vols fer servir algun dels ordinadors que tenim a disposició. A les sales de navegació hi ha una persona que et podrà orientar en la teva navegació.

Aquí us deixu la pàgina web per tal que pugueu consultar l'informació, ja que varia cada mes.

http://www.cibernarium.cat/cibernarium/cat/index.jsp

Després de tota l'informació sobre el cibernàrium ens van explicar concretament una mica que era la web 2.0, que era com la web 1.0 però més modernitzada, que s'actulitza constantmet.
Aquí us deixu un video que ho explica.

http://www.youtube.com/watch?v=6gmP4nk0EOE

Finalment, per acabar la conferència vam plantejar un debat sobre com ha de ser el professor del futur, i la conclusió va ser que és important que els professors tinguin coneixemetns sobre l'informàtica, ja que el món canvia i cada cop s'utilitzen més les noves tecnologies i per tant aquestes, també afectaràn en l'àmbit educatiu.


En la meva opinió , penso, que el tema de la conferència era interessant, ja que avui en dia, le snoves tecnologies són molt importants, i en un futur, per a ensenyar, les haurem de fer servir, però crec que l'explicació va ser una mica monòtona, els micròfons fallaven i segons quines parts no quedaven massa clares.
Em va sorprendre el fet que més de la meitat de persones que hi havia a la conferència no coneguessin la majoria de programes que en van passar en l'enquesta.

23 de desembre del 2009

La societat canvia

Avui en dia la societat està canviant constantment, i per aixó les noves tecnologies cada cop són més necessàries per a les nostres vides. Igual que la societat canvia, i per tant les noves tecnologies també canvia la comunicació, és a dir, canvia la manera de transmetre informació, ja que actualment són les noves tecnologies, com el televisor, l'ordinador.. per tant també canvia la manera de rebre l'informació, és més visual que no pas auditiva.
Això fa que l'educació també variï ja que els mestres han de buscar nous mètodes per a transmetre coneixements als alumnes.
He trobat una pàgina web on explica una mica aquesta transformació que s'esta donan en la societat i que afecta a l'educació.

Aquí us deixo la pàgina web per si voleu consultar-la


http://www.aulamedia.org/manifest/

Altres debats

Durant tots els dilluns a partir del dia 23 de novembre, han estat realitzant debats. Cada dilluns s'han fet dos o tres debats a classe de comunicació oral, escrita i digital. Les primeres vam ser nosaltres amb el tema ; la integració dels nens discapacitats a les aules, aquell mateix dia també vam veure el debat de l'educació fins els 18 .Les components del grup eren la Marina Parras, l'Andrea Vélez, la Mónica Talegón,l' Anna Sainz, la Cristina Cazador, l'Estel Gamisans, l'Anna Díaz, la Laura Sánchez i la Mireia Vazquez.

El següent debat que vam veure va ser la religió a les escoles per l' Irene Ruíz, la Sandra Pérez, la Lídia Treserras, la Sandra Cañete, la Laia Castellà, l'Unai González, la Nadia Ambroj, l'Isaac Serrano, i el Juan Antonio León .

També vam veure les aules amb nens de diferents edats que el van realitzar la Sandra Fernandez, la Regina Beltran, la Marta Rodríguez Araúz, la Laura Hedo,l' Anna Merino , la Clara Medina, l'Alba Salinero, l'Alba Orna, l'Emma Saez i la Sara Torras.

Finalment l'ultim dilluns de classe de comunicació oral escrita i digital, vam veure tres debats:

Uniformes sí o no? . Els components del grup erenel Marc Ariño, el Marc Company, el Sergi Domènech, l'Eduard Muñoz, el Javier Lahoz, el Pol Laorden, l'Albert Paredes, l'Adrià Pèrez, l'Hèctor Ros i el David Sánchez.


L'altre debat format per l' Ester Aldehuela, el Josep Fosalba, el Carles Furest,la Raquel Barberà, l'Edu López, el Sergio Rella,l' Elisabeth Torras, la Nita Bosch, el Jordi Mur i el Joan Amat. El tema a debatre va ser: Implantar pla web 2.0 a l'escola.

Finalment amb la Marta Rodríguez Antón, l'Elisabet Barral,,la Mireia Casanovas, el Roc Molina,el Gerard Garcia,el Rode Pico, l'Albert Valbuena,la Cristina Bardia i la Clara Antonio van debatre sobre el calendari escolar.

Tots aquests debats els hem realitzam amb l'objectiu d'aprendre a cooperar en grup i apendre a argumentar. En veure els altres bedats hem pogut observar que des de el primer , fins a l'últim s'ha donat un progrés que ens a servit per aprendre.

Algunes observacions que es podrien millorar, seria el no llegir tant el paper, ja que el que ens apuntem ha de ser de forma breu i esquemàtica per tal de després poder exposar-lo.
En general tots el debats van estar força interesants, i van sortir prou bé.

La llegenda de Sant Jordi


Aquí us deixo la meva recitació, la llegenda del Sant Jordi pel que la vulguin recordar, ja que durant la nostra etapa com a mestres segurament l'haurem d'explicar durant molts 23 d'abril.



Fa molt i molt de temps, el poble de Montblanc era devastat per un monstre ferotge i terrible, que podia caminar, volar i nedar, i tenia un alè tant pudent, que des de molt lluny amb les seves alenades enverinava l'aire i produïa la mort a tots els qui el respiraven.
El mostre era l'estrall dels ramats i les persones, i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Preocupats per la situació, els habitants de Montblanc van pensar en donar al drac, cada dia de menjar a una persona, per intentar calmar-lo. El problema, era trobar la persona que vulgues sacrificar-se cada dia per ser devorada pel drac.
I així fou com després d'una llarga discussió, els vilatans van decidir sortejar cada dia qui seria la persona que aniria a para a l'estomac del drac.I així ho feren, i sembla ser que la jugada els va sortir bé, l'abominable bèstia se'n deuria sentir satisfeta, per que deixà de fer estralls i malifetes per aquelles terres.
Però heus aquí que un dia, la sort feu que li toqués ser devorada a la filla del rei. La jove princesa era molt simpàtica, amable, bonica, elegant. Tenia el cor de tots els ciutadans robats, i per aquest motiu centenars s'oferiren per substituir-la. Però el rei, afligit i adolorit, fou just i sever, la seva filla era com qualsevol altre. Si li havia tocat hi havia d'anar.
I així fou com la jove donzella sortí del castell per trobar-se amb la bèstia, mentre tot el poble mirava desconsolat i afligit com la princesa es dirigia cap al sacrifici. Però mentre la noia es dirigia cap al cau del monstre, un jove cavaller, amb una brillant armadura , muntat sobre un cavall blanc, La donzella se'l mirà i l'advertí:
- Fugiu! fugiu ràpidament d'aquí! noble cavaller, si us quedeu per aquí, apareixerà la bèstia i només us vegi us devorarà.
El jove cavaller, se la mirà i li contestà
- No patiu jove donzella.Si sóc aquí es per què hi he vingut expressament. He vingut des de molt lluny per protegir-vos a vós i a alliberar el vostre poble d'aquesta fera.
No va tenir temps ni de dir això, que de cop i volta va sortir la fera, davant l'horror de la princesa i el goig del cavaller. Va començar una intensa però breu lluita, fins que el cavaller li va clavar una bona estocada amb la seva llança, que va deixar malferida a la terrible bèstia i la matar. De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai, roser del que el jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la princesa.




Recitació

L’últim dilluns de classe, dia 21 de desembre em va tocar fer la recitació, encara que m’ho havia preparat bastant, estava molt nerviosa ,gairebé ja acabada la recitació, se’m va oblidar una frase i vaig haver de rectificar . Va ser un moment bastant tens haver de sortir al centre a recitar sabent que totes les persones de la classe estan pendent del que diràs.

Jo vaig decidir recitar un conte, concretament la llegenda de sant Jordi, és una llegenda tradicional a Catalunya, que tothom o gairebé tothom coneix, però quan te l’has d’aprendre per una recitació ho veus diferent, molt més complicat del que és la llegenda en sí, ja que has d’utilitzar un vocabulari correcte i exacte al fragment escollit.

Altres companys van fer altres contes, o poesia , la veritat va ser una activitat bastant maca d’escoltar ja que vam aprendre altres contes que no sabíem i vam escoltar diferents poemes.

Altres exposicions orals de territori

També és vam donar altres dies d'epxosicions orals :

La Sandra Pérez i la Sandra Fernández van fer l’exposició oral sobre el barri de la Barceloneta, seguidament el Joan Amat i el Jordi Mur, el tema va ser la desigualtat social a Barcelona, després els hi va tocar a la Karen Luna i l’Helena Prim ens van explicar :Una hora en una aula d'acollida i finalment vam acabar am l’exposició de l l’Emma Sáez i l’Alba Salinero : La cultura dels joves del Pirineu. Totes aquestes persones van realitzar l’exposició oral el dimecres 2 de desembre.

El dimecres dia 9 de desembre els hi va tocar el torna a la Raquel Barberà i l’Esther Aldehuela, el seu tema va se viure a les residències de la 3a edat, seguidament els hi tocava a l’Albert Paredes i la Sandra Castelnuovo amb Viure a les residències de la 3a edat; però la Sandra no va poder assistir i ho van deixar pel següent dimecres, i finalment ens van exposar el seu treball el Javi Lahoz i el Marc Company: L'Aquarium de Barcelona.

L’últim dimecres d’exposicions va ser el dia 16 de desembre, i ens van fer la presentació la Cristina Bardia i l’Unai González seguidament Sergi Domènech i Isaac Serrano El món - De la Pangea als continents; haig de destacar aquesta exposició oral ja que va ser en la meva opinió la més original, i finalment, per acabar totes les exposicions orals de territori els hi va tocar a l’Albert Valbuena i Rode Pico amb la presentació dels esports de neu.

Exposició oral: El territori

A partir del dimecres dia 25 de novembre , a la classe de comunicació oral, escrita i digital i TIC ,és a dir, a progressos i contextos educatius II hem estat realitzant exposicions orals sobre els Territoris. A mi i la meva companya, la Marina Parras, ens va tocar exposar el nostre treball, les coves de Gavà, el primer dia.
Per realitzar aquest treball prèviament vam fer un treball de camp, és a dir, vam anar a les Coves de Gavà i ens vam informar, vam fer una ruta per les coves i vam poder fer fotos pel museu que hi ha actualment a Gavà.


Seguidament , quan ja teníem la informació, vam preparar la presentació, el powerpoint i l’exposició oral.

La presentació penso que va sortir bé, ja que ens ho havíem preparat bastant, estàvem una mica nervioses, però crec que l’explicació va ser clara, encara que tenim molts aspectes a millorar, com la gesticulació, la fluïdesa de vocabulari...

També es van donar altres treballs com: el del David Catchot i el Juan Antonia León amb la presentació de Perquè l’Amèrica Llatina és pobre? , L’Anna Díaz i la Cristina Cazador, que ens van presentar Sabadell: abans i ara, l’Aïna Romero i la Tamara Herrera, que va exposar les festes populars a Barcelona. Totes aquestes persones van realitzar el treball el mateix dia que nosaltres.




Aquí hos deixo la presentació del meu treball conjuntament amb la MArina Parras: LES MINES DE GAVÀ


16 de desembre del 2009

Contes del món



L'altre dia no vaig poder assitir a classe de TIC , però una companya m'ha explicat la feina que haviem de fer. L'activitat tracta de fer una presentació power point sobre un dels temes triats a classe Pràctica compartida, , De les TIC a les TAC, Webs de centres, , ButlleTIC , XTECRàdio, Bitàcola de mestra TIC, Revistes escolars, Contes del món, Bloc de l'Edu3.cat, Projectes en Xarxa, Bloc de música.
Jo he triat el tema contes del mon i aquí us deixu la presentació.








5 de desembre del 2009

competències digitals

Avui a classe de TIC hem parlat sobre les competències digitals específiques del mestre en relació amb al tecnologia, és a dir, tot mestres hauria de tenir uns coneixemnts sobre les noves tecnologies per poder tenir recursos, en quan a fer classes, o per si qualsevol alumne té un dubte..
a nosaltres ens ha tocat el tema de les normes de la UNESCO

Els docents han de conèixer el funcionament bàsic del 'maquinari' i del 'programari', així com les aplicacions d'activitat, un navegador, un programa de comunicacions, un programa de presentació i aplicacions de gestió.

Els docents han de ser capaços d'utilitzar la tecnologia durant les activitats amb el conjunt de la classe, amb petits grups i amb alumnes sols. A més, han de garantir un accés equitatiu a la utilització de la tecnologia.

Els docents han de posseir les competències i coneixements tecnològics dels recursos web que calen per utilitzar la tecnologia, a fi d'adquirir coneixements complementaris sobre les disciplines i la pedagogia que contribueixin al seu propi perfeccionament professional.

En tot això els que ens explica és que els del grup UNESCO han de tenir un coneixements bàsics per tal de poder guiar als alumnes en qualsevol aspecte bàsci de l'informàtica.

Les altres dos normes tractes sobre els aprofundiments dels coneixements i la creació de coneixements informàtic. Jo crec que aquests dons punts no són tant importants, ja que no és essencial que tingui coneixementns profunts de l'informàtica, ja que és poden fer activitats d'unes altres maneres, però tenir almenus una persona que tingui coneixements suficients per poder dur a terme activitats informàtiques.

2 de desembre del 2009













El dimecres passat a classe vam estar realitzant jocs d’ordinadors per a nens, ammb el Jclic author.

Primerament introduíem el nom del joc, seguidament el joc que vam fer va ser de relacionar paraules amb estructures geomètriques i per tant aviem d’agafar el dibuix de l’estructura geomètrica i enganxar-la a un dels requadres que hi havia en la carpeta activitats, i en el requadre del costat el nom corresponent. Les líneas o columnes de requadres es podien modificar segons el nombre de figures geomètriques que volguessis col·locar , com bé ens mostra el dibuix.



Seguidament anàvem havies d’introduir les frases per quan acabessin l’activitat, una frase si feien d’activitats ben feta, una altra si havien errors i una altre que explicava l’inici del joc. Ho trobem en d’imatge del costat



també vam estar ajugant a altre jocscom el crayon physics deluxe en les pantalles d'aques joc ens hi trobem una pilota i una series de camins i una estrella al final del camí , els nens hen de dibuixar estructures amb el ratulí per tal que la pilota arribi a l'estrella sense que caigui pels diferents paranys del camí.
És un joc entretingut i alhora fa pensar al nens diferents tècniques de dibuix per arribar al seu objectiu.

Després vem veure un altre joc 'ArtRage2, sobre creativitats, on els nns poden dibuixar el que vulguim amb diferents materials.

Finalment vam veure el Winlogo. En aquest programa apareix una tortuga i l'alumne ha de descobrir quines ordres cal dornar-li perquè es mogui i per exemple formi un triangle equilàter.l'alumne ha d'escollir la manera de donar indicacions a la tortuga perquè és mogui i fomir les diferents figures.

29 de novembre del 2009

MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈNCNICA ( TERRASSA)

L'ultima activitat de la setmana extraodinària va ser anar a alguna activitat educativa, jo vaig anar al museu de la ciència i la tècnica de Terrassa. vaig demanar informació sobre les activitats educatives i vaig estar observan el museu, on vaig trobar moltes activitats creatives i pràctiques sobre el funcionament de l'indústria tèxtil.
Ens van donar un folletó , a mi i a la Karen Luna, ja que vam assitir juntes al museu, amb totes les activitats i les he pogut copiar aqui. també surten a la pàgina weeb del museu de la cinència i la tèncnica. Aquí us deixo l'enllaç

http://www.mnactec.cat/


La seu central del mNACTEC està ubicada a Terrassa, en una fàbrica tèxtil d'estil modernista creada per l'arquitecte Lluís Muncunil una de les figures clau de l’arquitectura modernista catalana.
El mNACTEC ofereix un contingut excepcional d'exposicions permanets i temporals.


Oferta educativa: educació primària


Gràcies al Sol

La terrassa del Sol Visita teatralitzada a model de taller, a l’aire lliure, a l’exposició interactiva La terrassa del Sol. Mitjançant dos personatges teatrals que representen l’absència i la presència de la llum, els nens i les nenes descobreixen tots els colors i les seves propietats fins a crear l’arc de Sant Martí. L’activitat inclou la visita a La terrassa del Sol. En cas de pluja es prepararà una alternativa.

Descobrim els transports

El Transport i motos Montesa Visita-taller a l’espai dedicat als infants de 3 a 7 anys. A través de jocs de simulació, els més petits treballaran els concetes de lateralitat i d’orientació en l’espai, les normes bàsiques de circulació i els mitjans de transport. S’observarà la Maqueta Ferroviària i algun vehicle de l’exposició El Transport.


El carilló

El Carilló Visita-taller en la que s’explica la història del carilló . La manipulació de diverses campanes de petit format permet entendre el funcionament del gran carilló. VAN DIRIGIDES A CICLE INICIAL.



Invents de la història

Visita guiada a l’exposició Homo Faber en la que es realitza un recorregut per la història de l’home que fabrica, des de la prehistòria fins a la industrialització, per identificar els moments clau de la història.

Descobrir els invents

Ampliació dels invents de la història

La Fàbrica Tèxtil

La Fàbrica Tèxtil Visita guiada a l’exposició que inclou un recorregut global per la totalitat dels 12 àmbits de l’exposició permanent.

Descobrir els invents

L’exposició Homo Faber. Mitjançant un joc participatiu i amb l’ajuda de personatges rellevants de la història de la ciència, l’alumnat podrà descobrir els invents més importants dels nostres dies.

La Fàbrica Tèxtil

La Fàbrica Tèxtil Visita guiada a l’exposició que inclou un recorregut global per la totalitat dels 12 àmbits de l’exposició permanent: el Vapor + el Tèxtil.

Un passeig per la fàbrica

La Fàbrica Tèxtil Visita teatralitzada. Els alumnes aprenen aspectes tècnics del procés de la llana i descobreixen com vivien els obrers a començament de segle XX, tot posant-se en la pell d’un nen o nena d’aquella època, essent els protagonistes de la història que es narra.

Energia

Exposició sobre l’energia, motor imprescindible de la industrialització que permet comprendre la importància de la utilització de les fonts d’energia al llarg del temps.

L’energia i la vida quotidiana

Enérgeia Visita temàtica per a conèixer la utilització de l’energia en les activitats diàries i com ha variat la font d’energia al llarg del temps.

L’energia de l’aigua

Visita temàtica per a conèixer i valorar l’energia de l’aigua en moviment com una de les fonts energètiques més importants a Catalunya i la seva incidència social.

L’energia al Planeta

Visita temàtica per a conèixer la formació de l’univers; què és l’energia i les diverses formes i maneres de percebre-la. L’energia que ve del Sol: les radiacions electromagnètiques i els seus efectes sobre la Terra. Analitzar la vida al Planeta i la utilització que fa l’home de l’energia.

La vida com a motor

Visita teatralitzada a mode de taller en la qual els alumnes, mit- jançant un joc interactiu conduït per un personatge teatral, experimentaran els processos de producció dels combus-tibles fòssils.

Com sóc jo?

El racó del cos humà Visita guiada en la que es desenvoluparan jocs on els nens i les nenes podran posar a prova les experiències amb el cos humà. Visita conduïda amb diferents interactius i jocs participatius, on els nens i nenes intentaran trobar la resposta a les preguntes per conèixer millor el cos humà, com: som simètrics? Com arriben els aliments a les cèl·lules? Com s’ho fan els ossos per créixer?

Calidoscopis

Visita lliure complementària a les altres visites. Els alumnes passaran moments irrepetibles i tindran una successió ràpida de sensacions. Aquestes 13 exposicions van dirigida tant a cicle inicial, cicle mitjà com cicle superior

El transport al llarg del temps

El Transport i motos Montesa Visita guiada per conèixer l’evolució i millora del transport des dels seus inicis fins a l’actualitat. Els alumnes coneixeran la rèplica del primer avió que es va enlairar o un dels primers cotxes de vapor, o cotxes que funcionen amb energies renovables o veure com eren les benzineres de principis de segle o la col·lecció de motos Montesa.

Gas i petroli: l’energia dels fòssils

Visita temàtica on s’explica l’ús de les energies fòssils, des del gas ciutat, fins el petroli i el gas natural. Els combustibles fòssils tenen en comú que són substàncies formades a par- tir de restes de plantes, animals i microorganismes enterrats durant molt de temps. Durant la visita treballarem l’origen i formació dels recursos energètics d’origen fòssil, la seva extracció, l’aprofitament i les tecnologies derivades. També farem una reflexió de la seva relació amb el canvi climàtic, del futur i de les perspectives d’ús.

L’energia en la vida quotidiana

Enérgeia Visita didàctica que inclou un recorregut per l’exposició Enér geia amb monitor. Es visitaran punts concrets de l’exposició: la pastera, el molí fariner o la botiga de l’electricitat, on es treballaran les diferents fonts d’energia, l’aplicació i el seu funcionament.

L’energia al Planeta

Visita didàctica a l’espai de l’Energia al Planeta. Disposa de fitxes didàctiques per oferir al professorat un material útil per treballar els diferents conceptes a l’aula. En la visita es treballen els conceptes d’energia, què és i com es manifesta, així com les lleis de la termodinàmica, l’energia de les radiacions solars, les radiacions i el planeta terra, la vida a la terra i, finalment les relacions entre l’home i l’energia.

Tot és química

Tot és química Visita guiada que mostra la diversitat i versatilitat de comportament dels elements químics. Després dins la pròpia essència de la química s’explica que els elements i els compostos químics són la base dels productes que s’obtenen en la indústria.

La Façana Fotovoltaica del mNACTEC

Visita temàtica que es combina amb un recorregut per l’àm-bit de L’Energia al Planeta, de l’exposició permanent Enér- geia. Els alumnes podran conèixer les diferents transforma-cions de l’energia, així com l’energia que ens arriba del Sol.

L’electricitat

Façana Fotovoltaica i energia solar Visita temàtica a la Façana Fotovoltaica del mNACTEC que es combina amb un recorregut per l’àmbit de l’Electricitat de l’exposició permanent Enérgeia. Els alumnes podran conèixer diferents fonts de generació d’electricitat i veure les diferents experiències d’alta tensió en les demostracions a la Gàbia de Faraday.

El vehicle solar Despertaferro

Després de fer la visita a la Façana Foto-voltaica s’entra a visitar el vehicle solar Despertaferro, situat a l’exposició permanent El Transport.

Aquestes nou exposicons van dirigides tant a cicle mitjà com superior

Mujeres Matemáticas

Mujeres Matemáticas i Dones de Ciència Visita guiada a l’exposició temporal on es posarà a prova la capacitat de resoldre diferents jocs matemàtics, jocs de lògica, combinació i probabilitat. A més, es faran activitats de càlcul, geometria plana i jocs de paraules.

Una història dels invents

Homo Faber Visita didàctica que segueix un recorregut amb monitor per l’exposició on es treballaran els principals invents i revolucions tecnològiques en el decurs de la història.

Endisa’t en la química

Tot és química Visita teatralitzada i demostració. El grup es veurà sorprès per un personatge teatral històric que ens farà conèixer la part més humana de la ciència, tot explicant la seva obra i les aportacions al món de la química. Els alumnes podran presenciar una «desnaturalització de proteïnes a la francesa», amb l’objectiu de descobrir que la cuina és química. L’activitat inclou la visita a l’exposició Tot és química.

Aquestes tres últimes exposicions van dirigides exclusivament a cicle superior


Fem d’investigadors

Taller que utilitza el mètode hipotètic deductiu; els alumnes prac-ticaran una manera d’utilitzar el mètode científic per tal d’obtenir una sèrie de conclusions a partir de les fonts primàries, objectes de l’exposició, documents i/o plafons expositius.

Investiga com treballaven els obrers i les obreres del tèxtil

Taller que consisteix en identificar i analitzar diferents tipus de fonts històriques, incidint especialment en les fonts escri- tes, per interpretar les condicions de treball al món tèxtil, i contrastar amb les fonts orals enregistrades dels antics treballadors i treballadores del Vapor Aymerich, Amat i Jover. A l’acabar es visitarà l’exposició La Fàbrica Tèxtil per co- nèixer el procés de fabricació d’un teixit de llana, i per veure les demostracions de màquines tèxtils que posen en funcionament personal especialitzat.

El museu també ofereix visites virtuals com:

Mira’t la ràdio. L’evolució dels aparells de ràdio de l’exposició temporal «Mira’t la ràdio. 80 anys de disseny i tècnica de receptors»
El color dels records. L’evolució de la càmera fotogràfica de l’exposició temporal «El color dels records. Càmeres fotogràfiques en el temps»


Una altra activitat complementària que ofereix el museu tant per educació primària com secundària és la deVisita al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac + mNACTEC
També és realitzen tallers més manuals.



25 de novembre del 2009

El debat

L'INCLSUSIÓ DELS NENS DISCAPACITATS A L'AULA


El dilluns passat vam haver d’exposar el nostre debat que prèviament havíem preparat. El nostre debat tractava sobre l’inclusió dels nenes discapacitats a l’aula. El debat consistia en repartir-nos primerament els paper sobre qui e suposava a favor i qui en contra, ho vam fer a sorts per tal de no donar lloc a problemes, seguidament repartir-nos els paper d’oradores, investigadora i capitana. Cadascuna s’havia de preparar el seu tros, que duraria tres minuts, seguidament posar-ho en comú amb el seu grup i finalment amb el grup sencer.

El meu grup estava compost per:

L’Aina Romero i l’Helena Prim que van exercir el paper d’oradores , la Tamara Herrera que va fer el paper d’investigadora i L’Anaïs Alapont que ens va comentar les conclusions.
Nosaltres vam presentar els arguments a favor sobre d’inclusió dels nens discapacitats a l’aula.
El nostres grup pretenia defensar que els nens amb discapacitats s’haurien d’incorporar a les aules ordinàries amb l’objectiu que aquest no se sentin discriminats, s’adaptin a la societat, intent d’avançar com la resta de nens ja que creiem que encara que aquests nens tinguin una discapacitat han de tenir les mateixes oportunitats que la resta de nens.


Els punts que vam tractar en el debat eren


  • L’escola inclusiva; que és aquella escola on es troben diferents varietats d’alumne si per tant pensem que afavoreix a l’educació tant del nen amb discapacitats, com a la resta de nens.

  • Va estar seguit d’una experiència personal i els beneficis sobre aquest tipus d’escola i sobre l’ interacció entre els nens cm també amb el professor.

  • També vam parlar sobre les ajuts que proporciona l’estat als nens discapacitats perquè puguin incorporar-se a les coles.

  • Finalment vam comentar els beneficis personals i dels familiar que comporten portar al nen a una escola inclusiva.

L’altre grup pretenia defensar que els nens discapacitats no haurien d’estar integrats a l’aula ordinària, sinó que és millor que estiguin en una escola especialitzada, ja que, aquest tipus d’escola podrà ajudar més al nen per la professionalitat de personal.

les components del grup van ser:

Mireia Bernadó, investigadora del grup, Núria Villaronga, com a capitana i Karen Luna i Sandra Castelnuovo que exercien els papers d'oradores.


Els punts a tractar van ser:


  • L’escola especial; que és aquella escola on es troben els nens amb discapacitats ja siguin físiques o mentals.

  • Les poques ajuts que dóna l’estat a aquestes escoles i com perjudica això al nen i a les famílies.

  • Finalment els beneficis familiars i personals que comporta portar al nen a aquest tipus d’escola.

Estada a l'escola




Aqui us deixo un powerpoint sobre l'experiéncia de dimarts de pràctiques a una escola.

12 de novembre del 2009

Va de Mestres

Per aquest llibre, el treball que vam haver de fer, tractava d'agafar cinc fragments del llibre que ens haguèssin agradat o cridat l'atenció, i comentar-los o explicar-los.

Jo aqui us deixo una petita presentació,conclusió i opinió personal sobre el llibre, ja que penjar els cinc fragments amb tota l'explicació quedaria molt llarg.



Aquest llibre ens aporta informació sobre els metres, els alumnes, les situacions a casa, amb la família. Com ha de ser un bon mestre, de quines tècniques pot partir, com ha d’educar, en que s’ha de basar, que ha d’ajudar a l’alumne a formar el seu camí, que ha de saber adaptar-se a noves situacions, afrontar nous reptes, tenir confiança en ell mateix i en els demés... és a dir, ens explica tot allò que hem de saber sobre un mestre ja sigui personalment o laboralment.
Sincerament crec que és un llibre que ens aporta molta informació i que l’hem de llegir a poc a poc per poder pair bé els consells que ens dona. Està molt bé perquè ho explicar en forma de carta de manera que et sents una mica dintre del paper, t’estan tractant com a futur metre, indirectament t’estan deien que d’aquí a uns anys seràs mestre i hauràs de tenir em compte tots aquests consells que et donen. En la meva opinió trobo que hauria d’haver-hi més exemples perquè així ens ficaríem més de ple en les situacions reals. Hi ha capítols que només tenen teoria i es fan una mica pesat, encara que un dels avantatges és que els capítols son breus i fàcils d’entendre.

Com parla bé en públic.

A classe de comunicació oral, escrita i digital ens an fet llegir el llibre" Com parlar bé en públic", amb l'objectiu d'agafar les característiques principals del llibre per tal de poder aplicar-les en les activitats que farem pròximament i més que re, en el nostre futur com a mestres.

Aquest llibre de Joana Rubio i Francesc Puigpelat ens explica la importància de la comunicació oral, del llenguatge oral, del llenguatge corporal i tot tipus de mitjans per a complementar un discurs a part d’això ens ensenya tècniques específiques de com parla bé en públic, de com relacionar-nos amb el demés, de com elaborar un discurs, com ens hem d’expressar davant el públic, com controlar els nervis i ens comenta els tipus de discursos. Totes aquestes tècniques ens seran útils per poder comunicar-nos amb els alumnes ja que el nostre dia a dia serà un constant discurs i per tant aquest llibre ens dóna un informació mol vàlida per al nostre futur.


En conclusió, un bon orador s’ha de preparar un discurs amb una sèrie de pautes prèvies per tal de poder explicar-ho amb naturalitat i confiança davant d’un públic.



L’orador ha de dominar el llenguatge oral, com la claredat del discurs, la precisió, les figures retòriques, la llengua... ha d’utilitzar el llenguatge corporal, per tal que el públic presti atenció, com la gesticulació, la mirada, la posició del cos... ha de tenir una actitud positiva, com també donar molta importància a fer pauses, vocalitzar,als canvis de tons de veu, a d’evitar llegir, és a dir, ho ha d’explicar d’una manera espontània.
L’orador pot a acompanyar els discurs amb mitjan audiovisuals com gràfics, exemples, powerpoint..., per tal de fer-ho més amè i facilitar al públic la informació sobre el discurs.



Personalment m'ha sembla un llibre bastant instructiu, no és la serie de llibres que estem acostumats a llegir, ja que fins ara haviem llegit més noveles d'aventures, terror, amor..., però tot ai axí crec que ens un llibre que ens ajudara en les exposicions orals, en els treballs, i sobretot en asolir el nostre objectiu, ser mestres, en ajudarà a poder parlar davant d'una classe amb senzillesa, claretat ,seguretat, sense por o nervis...

Propietats caracterítiques del text o discurs

L'altre dia a classe vam parlar sobre les característiques del text, vam fer un breu esquema i ens van donar unes breus definicions sobre les característiques descriptives i les prescriptives, així que us les deixo aquí per si voleu consultar-les.

Característiques del text:

  • Descriptives

- Coherència

- Cohesió

- Adequació

  • Prescriptives
- Correció

- Cariació


Qualitats que te un escrit o un discurs quan actua eficaçment en una situació.



Descriptives: analitzen i expliquen el funcionament d’algun aspecte lingüístic.



· Adequació: grau d’adaptació d’un discurs a la seva situació comunicativa tenint en compte l necessitat dialectal i el seu registre.

· Coherència: propietat del text que selecciona la informació rellevant i l’irrellevant. A més a més estableix una relació lògica entre les diferents parts d’un discurs tenen en compte l’estructura d’aquell text.

· Cohesió: conjunt de relacions o vincles de significat que s’estableixen entre diferents
element o part d’un text i que permeten al lector interpretar-les amb eficàcia.




Prescriptives: marquen les normes d’ús.



· Correcció : es refereix a la norma explicita d’ús en una comunitat lingüística.

· Variació: es refereix als trets estilístics i expressius d’acord amb determinats valors socials.

Qualitats lingüítiques

apunts
A classe de comunicació oral , escrita i digital, vam parlar sobre les 4 característiques funamentals de la llengüa; llegir, escriure , parlar i escoltar. L'Imma ens va donar uns breus apunts sobre les definicions funamentals de les 4 característiques de la llegüa i alguns aspectes importants d'aquestes.

LLEGIR, ESCRIURE, PARLAR I ESCOLTAR

Son les 4 varietat que un usuari ha de dominar per poder-se comunicar amb eficàcia en totes les situacions possibles.

Llegir: és el procés a través del qual es comprèn un text escrit.

· És un procés actiu. És una construcció pròpia que dependrà del text.
· És aconseguir un objectiu.
· És un procés d’interacció entre el lector i el text.
· És implicar-se en un procés de predicció i inferència.


Escriure : és el procés mitjançant el qual és produeix un text significatiu.


Parlar: És expressar el nostre pensament a traves del llenguatge articulat, de forma
coherent,clara, amb correcció i adequació a la situació comunicativa.


Escoltar: És comprendre un missatge a partit d’encendre tot un procés cognitiu de construcció del significat i d’interpretació d’un missatge pronunciat oralment.

· Demana un paper actiu i participatiu
· Demana un respecte per l’emissor en les seves idees.

Llevar-se d'hora



Aquest pràctica la vam realitzar a classe, és tractava de fer una presentació de power point amb l'objectiu de buscar imatges, estructurar-les per després poder fer una exposició oral sobre el tema, és a dir, l'importància era saber organitzar el contiguts, resumir-los, buscar le simatges adequades, per per poder tenir-lo com arecolzament en la nostra exposicions orals.

Els portàtils a les aules




L'objectiu d'aquesta pràctica era fer un power pouint, sobre un tema escollit, en aquest cas sobre el portàtils a les aules, amb la particularitat, que era un treball en grup i per tant haviem d'utilitzar el google docs, fer un document de power point compartit amb totes les components del grup L'helena Prima, la Nuria Villaronga, la Sandra Castelnuovo, la Karen Luna i jo l'Esther Ruiz.

10 de novembre del 2009

Oh brother!

L’altre dia a classe vam comentar un anunci de Galeries i L’Imma ens va proposar fer el mateix amb aquest anunci de la Seat.


Podem veure que la música del principi de l’anunci és més lenta i mes fluixa en canvi desprès es comença animar a mesura que el “monstre” comença a créixer, en el moment que el “ monstre” no cap al cotxe i la família esta la música la musica es torna a enlentir-se i afluixar però quan novament apareixen amb la solució, el nou cotxe, la música torna a créixer. També aquest fet, ve acompanyat de la llum, al principi quan el “monstre” és petit l’ il·luminació és fosca. En el moments de tristor la llum es torna més fosca en canvi al moment de trobar una solució l’ il·luminació és més clara.


Com va dir l’Imma, que jo personalment no m’hi havia fixat, els queixals de la nena també són llargs, per fer una comparació amb el “ monstre”.
El mostres creix amb amor, i així donen a entendre que la família s’estima i buscaran la solució que faci falta,i aquesta solució, és el cotxe.


El final de l’anunci ens diu una frase: “ porque ja se sabe que pasa con los monstruos, que crecen crecen y crecen” donant a entendre que la família creix i per tant aquest cotxe que és ampli, hi ha espai per a tota la família i per tant és la solució per a les famílies nombroses.

9 de novembre del 2009

Anunci Galeries

La setmana passada a classe vam veure un anunci de Galeries, el qual per promocionar-les feien servir un model d’escola tradicional. L’objectiu era fixar-nos que destacava l’anunci, com ho feia, que ens venia...
Vam poder comprovar que la llum era més clara en els moment que els nens sortien de l’aula, donant a entendre que l’aula és avorrida i fosca, i en canvi fora ens hi trobem la diversió , la llum.
També podem observar que el que promociona és la roba i el material escolar i podem veure que els nens es tiben de les samarretes i no es trenques, per tant són flexibles, també veiem el tros de la font i ningú es mulla donant a entendre que el material és impermeable i resistent a l’aigua. Observem als nens que llencen les motxilles pel terra i tampoc és fan mal bé.
Si escoltem bé la música ens adonem que quan els nens estan a classe només sona el rellotge i en canvi quan els nens surten a fora la musica comença a sonar cada cop més forta fins que surten al pati.
He penjat el vídeo encara que a mi no s’ em veu fins al final.

Qui ets tu!?

















Caràcters sorprenents


Sempre que coneixes a una persona nova , et mostres distant, observadora, inquieta de manera que l’altre persona et pot considerar una mica freda fins que agafes confiança, llavors tot és més fluid.
És el cas d’aquesta noia, primerament la pots considerar distant, calculadora, observadora, incapaç de mostrar-se tal com és, fins i tot una mica seria, però tot i així agradable am la gent que l’envolta, però a mesura que la comences a conèixer te n’adones que aquell concepte que tenies sobre ella s’esborra per complert i t’hi trobes am una noia centrada però alhora alegre, amigable, capaç d’ajudar a tot aquell que ho necessiti, però també capaç de posar ordre, de tenir un saber estar, de comportar-se correctament en cada moment, de saber que dir en cada ocasió, de saber valorar el que li convé i el que no. És una persona que mostra confiança, amb la que pots parlar i t’hi trobes agust.
He decidit descriure-la a ella perquè sempre que parlem d’aparences ho fem des de un aspecte negatiu, però també pot ser un aspecte positiu com en aquest cas. El caràcter de les persones et poden donar moltes sorpreses , ja siguin positives, o negatives, i més encara, quan et fas una idea equivocada d’aquella persona.

El codi escrit i oral

L'altre dia a classe ens van donar un article sobre el codi oral i escrit, vam extreure les idees més importants sobre els dos codis i aquí us deixo les diferències entre els dos, les característiques i la relació que hi ha entre ells.

Diferències

Un individu que vulgui dominar el coneixement escrit de la seva llengua no ha d’adquirir tots els coneixements perquè a partir del codi orals ja en domina alguns.
Es donen característiques contextuals ; que són aquelles que es refereixen al context de la comunicació ( espai, temps, relació entre interlocutors...)
La característica contextual de la comunicació oral és immediata es el temps, el receptor compren el missatge a l’ instant, mentre que en l’escrita és diferida i el lector triga a llegir l’escrit que ha fet l’autor. També és donen les característiques textuals o gramaticals, podem comprar les estructures sintàctiques que s’usen en cada codi, el grau de complexitat d’aquestes, la llargada, l’ordre.



Diferències contextuals


En el canal oral s’utilitza un canal auditiu, el receptor percep els diferents signes del text successivament , la comunicació és espontània, immediata, efímera, s’utilitzen codis no verbals, és dona la interacció durant l’emissió en el text i el context extralingüístic te un paper important en canvi en el canal escrit s’utilitza un canal visual, el receptor percep els diferents signes del text simultàniament, la comunicació és elaborada, diferida i duradora, s’utilitza poc els codis no verbals, no és dona l’ Interacció durant l’emissió i el context extralingüístic no és important.



Diferències textuals


En el canal oral l’adequació te tendència a marca la procedència dialectal, en la coherència és dona la selecció rigorosa de l’ informació, és dóna una estructura oberta i poc estereotipades, la cohesió és menys gramatical s’utilitzen elements paralingüístic, s’utilitzen força els codis no verbals, és donen referències exosfòriques, s’incorporen formes pròpies en la gramàtica, s’utilitzen poques solucions formals, el lèxic no està marcat formalment, és dóna la repetició lèxica, s’utilitzen mots am significat específics, com també proformes i hiperònims , tics lingüístics i freqüentem les onomatopeies, les frases fetes, els refranys... en canvi en el canal escrit l’adequació te tendència a neutralitzar la procedència , en la coherència és dona la selecció precisa de l’ informació, és dóna una estructura tancada i molt estereotipades, la cohesió és més gramatical , s’utilitzen pocs elements paralingüístic, s’utilitza poc el codi no verbal, és donen referències endosfòriques, no s’incorporen formes pròpies en la gramàtica, s’utilitzen solucions formals, el lèxic és formal,no és dóna la repetició lèxica,no s’utilitzen mots am significat específics, ni tics lingüístics i és dóna un escàs ús d’ onomatopeies, frases fetes, refranys...



Relació oral – escrit


Un dels autor que va estudiar la relació oral – escrit va ser Gérard Vigner ( 1982 ) que es va centrar en el camps de la didàctica i l’expressió escrita.
Vignes diu que la producció i la comprensió de l’escrit no depenen del canal oral.
- Des de el orígens l’escrit va ser concebut per emmagatzemar l’ informació i no pas per enregistrar paraules. Avui en dia és manté en l’àmbit científic ( és més propi l’escrit que no pas l’oral)
- No existeix una correspondència unívoca entre els dos canals, és a dir, tots dos son independents però necessaris per a la comunicació .
Un altre dels autor va ser Leonard F:M Scinto ( 1986 ) que és va centrar en el camp de la psicologia.
Scinto defensa un model de relació entre el canal escrit i l’oral equipol·lent. Aquest model és basa en el punts següents.
- El canal escrit i l’oral són independents però tenen relació.
- La llengua és un compost del canal oral i escrit i altres canals.
- El canal oral desapareix mentre que l’escrit perdura i és autònom en el context
- El canal oral s’utilitza contínuament metre que l’escrit l’utilitzem menys.


El llenguatge i les llengues

A classe de comunicació oral, escrita i digital, vam parlar sobre les llengües i el llenguatge i aquí us deixu alguns conceptes sobre la llengüa i el llenguatge extrets d'un article que ens van donar a classe.



El llenguatge i les llengües

El llenguatge és més que un instrument de comunicació. Serveix per a transmeten informació. És pot transmeten a partir de la llengua o bé mitjançant signes, és a dir, el llenguatge humà està constituït per una combinació de senyals i combinacions d’aquestes organitzades, que es transmeten d’un emissor a un receptor.

Elements per una definició de llenguatge

Tot ésser humà es comunica a través d’una llengua. El llenguatge és un mitjà d’expressió i comunicació entre les persones.
Amb una llengua organitzem el món, és a dir, els ésser humans son capaços de reduir les coses, el objectes, el món que en envolta en paraules, en el llenguatge per tal de facilitar la comunicació entre les persones.
El llenguatge és un element bàsic per a formar el pensament. Necessitem el pensament per a raonar i dur a terme el llenguatge, és a dir, poder comunicar-nos.
El llenguatge és indispensable per a suport de la memòria, ja sigui individual o col·lectiva, ja que moltes experiències que tenim a la memòria les expliquem a unes altres persones, de manera que questes les comparteixen amb nosaltres.
El llenguatge no serveix només per a comunicar-nos amb altres éssers humans, sinó que ens permet el diàleg amb nosaltres mateixos, és a dir, l’autoexpressió.

Definició de llenguatge


En conclusió el llenguatge és el mitjà de comunicació més extens, ens permet les relacions entre persones, podem ordenar les experiències del nostre entorn individuals, és el suport de la memòria i el coneixement i finalment ens permet dialogar amb nosaltres mateixos.

visible body






L'objectiu d'aquesta pràctica era realitzar un powerpoint, en el nostre cas sobre el programa "visible body", en el que podem ampliar els nostres coneixements sobre el cos humà a través d'informació, jocs, fotografies en 3D... seguidament, a partir del powerpoint realitzarem una breu explicació en grup, sobre l'objectiu, els avantages i desavantages, l'estructuració... del programa escollit.

28 d’octubre del 2009

les orques




Pràctica de TIC

L'objectiu d'aquesta pràctica era realitzar un powerpoint en grup amb el programa docs.google de manera que tots els components del grup poguèssim aportar informació sobre el tema escollit, les orques, en el powerpoint sense necessitat de quedar o ajuntar-nos per a realitzar el treball.

7 d’octubre del 2009

30 de setembre del 2009

pràctica edu3.cat





















Aquesta és la primera pràctica que hem realitzat. Com pujar una imatge al blog?!
Primerament agafes una imatge qualsevol, en aquest cas una de l'edu3.cat, la guardes als documents i crees una nova entrada al blog. Seguidament li dones a l'icono d'imatges i l'adjuntes.
També és pot fer enganxan-la directament d'inernet, copian l'Html de la fotografia a la nova entrada.

23 de setembre del 2009

21 de setembre del 2009

dons bueno ia tinc fet el blogg, descubriré com funciona exactament i nire pujant entrades aviam com vaa!! Un saludu a totsss!!!